PASZTET NA WIELKANOC

przez | 20 marca 2024


Pyszny pieczony pasztet to obowiązkowy element świątecznego stołu. Domowy pasztet to najlepsza alternatywa dla sklepowych wyrobów. Oprócz pasztetu mięsnego proponuję też kilka różnych innych pasztetów, które również będą atrakcyjnym daniem podczas świąt Wielkanocnych, w tym pasztet z pieczarek i pasztet z łososia. Pasztet podajemy pokrojony w plastry z dodatkiem ćwikły, chrzanu lub ulubionego sosu. Serdecznie polecam 🙂

Lekki i delikatny w smaku pasztet z łososia z jajkiem 🙂

PASZTET Z ŁOSOSIA Z JAJKIEM

Pasztet drobiowy ze śliwką, świetnie smakuje, ma kremową konsystencję, delikatnie pachnie ziołami 🙂

PASZTET DROBIOWY ZE ŚLIWKĄ

Pasztet z pieczarek, pyszny, wilgotny, tani i intensywny w smaku 🙂

PASZTET Z PIECZAREK

Pasztet z kaszy jaglanej i ciecierzycy, rewelacyjna alternatywa dla mięsnych pasztetów 🙂

PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I CIECIERZYCY

Bardzo smaczny i wilgotny pasztet z gotowanego mięsa i warzyw z rosołu 🙂

PASZTET Z MIĘSA I WARZYW Z ROSOŁU

Gorąco polecam 🙂

5 komentarzy do „PASZTET NA WIELKANOC

  1. czerwonafilizanka

    Kumpela wspominała o tym że ma ochote na domowy pasztet. PRześlę jej link do tego postu niech ma inspiracje

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *