JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z FASOLI I SUSZONYCH POMIDORÓW

przez | 13 października 2023


Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami ma bardzo wyrazisty, niebanalny smak. Świetnie pasuje do faszerowania jajek. Jajka faszerowane pastą z fasoli z suszonymi pomidorami to świetny pomysł na urozmaicenie kolacji lub śniadanie, sprawdzi się także na spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi. Uwielbiam połączenie fasoli i suszonych pomidorów, te smaki świetnie się ze sobą komponują. Wierzch można udekorować świeżymi ziołami. Serdecznie polecam 🙂
Przepis:
1 puszka fasoli o wadze 400 gramów
6 suszonych pomidorów w oliwie
1/2 średniej cebula drobno pokrojonej
1/2 łyżeczki majeranku
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
szczypta ostrej papryki w proszku
1 łyżka kremowego serka w temperaturze pokojowej, np. philadelphia
sól i pieprz

jajka ugotowane na twardo, zioła do dekoracji

Odsączoną fasolę i wszystkie pozostałe składniki blendujemy na jednolitą masę. Wstawiamy do lodówki na pół godziny, przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w formie gwiazdki, nakładamy na połówki jajek. Smacznego 🙂

13 komentarzy do „JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z FASOLI I SUSZONYCH POMIDORÓW

  1. Marta

    Wyglądają bardzo smakowicie, a jeszcze takich nie jadłam. Zwykle nadziewałam farszem z połączonego łososia i żółtka jajka albo suszonych pomidorów, ale fasoli jeszcze nie próbowałam!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *