PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA


Pasta kanapkowa z tuńczyka ma wyrazisty smak, pasuje do chleba, tostów, albo można ją podać na plasterkach ogórka. Jak każda pasta kanapkowa pasta z tuńczyka nie wymaga wysiłku, ani specjalnych umiejętności. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki i gotowe. Warto użyć tuńczyka dobrej jakości, najlepiej w jak największych kawałkach. Pasta kanapkowa z tuńczyka to fajny pomysł na kolację lub śniadanie, wystarczy posmarować nią świeże pieczywo i jest pysznie. Gorąco polecam 🙂

Przepis:
1 puszka tuńczyka w oleju
1/2 małej czerwonej cebuli drobno pokrojonej
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
1 łyżka miękkiego masła
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
szczypta ostrej papryki w proszku
sól i pieprz

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładką pastę, wstawiamy na pół godziny do lodówki. Podajemy z chlebem lub plasterkami ogórka, możemy skropić sokiem z cytryny lub limonki. Smacznego 🙂

28 odpowiedzi do “PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.