PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA

przez | 27 października 2020


Pasta kanapkowa z tuńczyka ma wyrazisty smak, pasuje do chleba, tostów, albo można ją podać na plasterkach ogórka. Jak każda pasta kanapkowa pasta z tuńczyka nie wymaga wysiłku, ani specjalnych umiejętności. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki i gotowe. Warto użyć tuńczyka dobrej jakości, najlepiej w jak największych kawałkach. Pasta kanapkowa z tuńczyka to fajny pomysł na kolację lub śniadanie, wystarczy posmarować nią świeże pieczywo i jest pysznie. Gorąco polecam 🙂

Przepis:
1 puszka tuńczyka w oleju
1/2 małej czerwonej cebuli drobno pokrojonej
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
1 łyżka miękkiego masła
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
szczypta ostrej papryki w proszku
sól i pieprz

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładką pastę, wstawiamy na pół godziny do lodówki. Podajemy z chlebem lub plasterkami ogórka, możemy skropić sokiem z cytryny lub limonki. Smacznego 🙂

29 komentarzy do „PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA

  1. saler

    Bardzo smaczny przepis na pastę kanapkową z tuńczyka! Teraz mam pomysł na zdrowe i pyszne śniadanie. Dzięki za inspirację kulinarną!

    Odpowiedz

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *