Wiosna to wspaniała pora roku, rozkwita soczysta zieleń, pojawiają się kolorowe kwiaty, świeci słońce i dni są coraz dłuższe. Wiosna to też nowalijki, na które czekaliśmy zimą. Od czasów dzieciństwa wiosna kojarzy mi się z wiosennym twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Prosty i pyszny, najczęściej podawany na śniadanie, chociaż pasuje też na lekką kolację. Twarożek fajnie wygląda i smakuje w łódeczkach z ogórka. Polecam 🙂
Przepis:
250 gramów twarogu
1/2 pęczka rzodkiewek
1/2 pęczka szczypiorku
3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany
sól i pieprz
2 średnie ogórki
Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z jogurtem. Dodajemy posiekany szczypiorek, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Umyte ogórki kroimy wzdłuż na pół, łyżeczką usuwamy nasiona, nakładamy twarożek. Na wierzchu układamy plasterki rzodkiewek. Podajemy od razu. Smacznego 🙂
pyszny:)
Dziękuję serdecznie 🙂
Pozdrawiam,
M
Rewelacyjny pomysł kochana, z chęcią takie sobie zrobię. Pyszności 🙂
Super, bardzo się cieszę, że ten sposób Ci się spodobał 🙂
Pozdrawiam wiosennie 🙂
M
Pyszne a jak pięknie wyglądają. I w dodatku niskokaloryczne.
Dziękuję za miłe słowa 🙂
Pozdrawiam serdecznie,
M
Łódeczki wyglądają rewelacyjnie!
Dziękuję za bardzo miły komentarz 🙂
Pozdrawiam,
m
mmmmm wiosenna przekąska, pycha ! 😀
Idealne wiosenne śniadanie 🙂