WIOSENNY TWAROŻEK W ŁÓDECZKACH Z OGÓRKA

przez | 16 kwietnia 2016

Wiosna to wspaniała pora roku, rozkwita soczysta zieleń, pojawiają się kolorowe kwiaty, świeci słońce i dni są coraz dłuższe. Wiosna to też nowalijki, na które czekaliśmy zimą. Od czasów dzieciństwa wiosna kojarzy mi się z wiosennym twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Prosty i pyszny, najczęściej podawany na śniadanie, chociaż pasuje też na lekką kolację. Twarożek fajnie wygląda i smakuje w łódeczkach z ogórka. Polecam 🙂

Przepis:
250 gramów twarogu
1/2 pęczka rzodkiewek
1/2 pęczka szczypiorku
3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany
sól i pieprz
2 średnie ogórki

Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z jogurtem. Dodajemy posiekany szczypiorek, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Umyte ogórki kroimy wzdłuż na pół, łyżeczką usuwamy nasiona, nakładamy twarożek. Na wierzchu układamy plasterki rzodkiewek. Podajemy od razu. Smacznego 🙂

0 komentarzy do „WIOSENNY TWAROŻEK W ŁÓDECZKACH Z OGÓRKA

    1. makellba Autor wpisu

      Super, bardzo się cieszę, że ten sposób Ci się spodobał 🙂
      Pozdrawiam wiosennie 🙂
      M

      Odpowiedz

Skomentuj foudre Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *