Zachwycająca wyglądem i smakiem tarta na cieście francuskim ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi. Kilka prostych składników, a efekt pięknie się prezentuje i pysznie smakuje. Do tarty dodałam też ser mozzarella, jako tło dla szparagów i pomidorków. Tarta z wyglądu przypomina obraz z łąką, dzięki temu wzbudza zachwyt i zapada w pamięć. Prosto, smacznie, efektownie i bez wysiłku. Gorąco polecam 🙂
Przepis:
1 opakowanie ciasta francuskiego (prostokątne cienkie ciasto na tartę o wadze około 270 g)
1 opakowanie mozzarelli w kulce
6 – 7 pomidorków koktajlowych
9 zielonych szparagów
sól i pieprz
Z umytych szaragów odłamujemy końcówki, pomidorki kroimy na połówki. Mozzarellę kroimy na pół, każdą połówkę na cienkie plasterki. Ciasto francuskie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, kroimy w poprzek na trzy części, każdą nacinamy delikatnie przy brzegu robiąc ramkę. Układamy plasterki sera, doprawiamy lekko solą i pieprzem, układamy po trzy szparagi na każdej części i kilka połówek pomidorków, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na dolną półkę, pieczemy przez 20 -25 minut. Smacznego 🙂
Madziu to jest tak cudne, że wygląda jak obraz. A dobór składników gwarantuje sukces!
Piękne wygląda i musi być przepyszne
Zgadzam się – wygląda zachwycająco i nade wszystko bardzo apetycznie, a przecież od dawna wiadomo, że jemy także oczami. Skusiłabym się!
Super propozycja, efektownie i smacznie! 🙂
Co za wspaniały pomysł na tartę! Pysznie wygląda. Przepis na pewno trafi na moją listę do wypróbowania. 🙂
Bardzo apetycznie wygląa <3
Jak ona pysznie wygląda <3
Twoja tarta wygląda niesamowicie przepysznie i znakomicie. Doskonała robota! b 🙂
Pozdrawiam Cię cieplutko i z serdecznością 🙂 B <3
o proszę, nie pomyślałabym o takim połączeniu, ale prezentuje się pysznie 🙂