JAJKA FASZEROWANE CURRY

przez | 26 lutego 2024


Jajka faszerowane pastą z dodatkiem egzotycznych przypraw, bardzo smaczne, wyjątkowe i efektowne. Gorąco polecam na Wielkanoc lub bez okazji. Ta wersja jajek faszerowanych na pewno jest niebanalna i bardzo kusząca. Na Wielkanocne śniadanie przygotowuję zazwyczaj kilka dań z jajek, starając się co roku zaskoczyć rodzinę jakimś fajnym pomysłem. Nie wyobrażam sobie świątecznego Wielkanocnego stołu bez jajek. Jajka faszerowane pastą z curry smakują i ładnie wyglądają. To danie na pewno będzie ozdobą świątecznego stołu. Ilość przypraw można dostosować do własnego gustu, tym bardziej, że curry może zawierać trochę inny skład, w zależności od producenta. Warto spróbować 🙂
Przepis:
4 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka majonezu
125 g kremowego serka
1/4 łyżeczki curry w proszku
3/4 łyżeczki kurkumy
szczypta ostrej papryki w proszku
sól i pieprz

Jajka kroimy na pół, żółtka przekładamy do miski, dodajemy majonez, serek i przyprawy, rozgniatamy widelcem lub blendujemy na jednolitą masę. Nakładamy na połówki jajek przy pomocy rękawa cukierniczego, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego 🙂

12 komentarzy do „JAJKA FASZEROWANE CURRY

  1. Monika-Smakołyki na diecie

    Cudo! Bardziej wielkanocnie nie mogą wyglądać te jajeczka:)

    Odpowiedz
  2. Marzynia

    Pięknie się ułożyły te “fale” z nadzienia! To pewnie zasługa kremowego serka. Warto zapamiętać, bo moje dekory nadzieniowe często się rozpływały 🙁 Dzięki!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *