Przebojowe roladki z tortilli z tuńczykiem, idealne na imprezę lub gdy wpadną niespodziewani goście. Roladki z tortilli wypełnione tuńczykiem, z kiszonym ogórkiem, czerwoną cebulą, żółtym serem i czerwoną papryką. Proste i łatwe do zrobienia. Nadzienie ma bardzo fajnie zbalansowane smaki. Roladki z tortilli z tuńczykiem sprawdzą się, jako tzw. finger food. Nadzienie można przygotować wcześniej i wstawić pod przykryciem do lodówki. Bardzo serdecznie polecam 🙂
Przepis:
2 duże placki tortilli pszennej
(nadzienie)
1 puszka tuńczyka w oliwie lub w wodzie (o wadze około 180 g)
1 ogórek konserwowy lub kiszony drobno pokrojony
1/2 czerwonej cebuli drobno pokrojonej
75 g startego żółtego sera
2 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki musztardy
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w cienkie długie paski
Sól i pieprz
Tuńczyka odsączonego z połowy zalewy przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy cebulę, ser, ogórki, majonez i musztardę, mieszamy lekko ugniatając, doprawiamy solą i pieprzem. Nadzienie rozsmarowujemy na tortillach, układamy paprykę, zwijamy w roladki wzdłuż pasków papryki, co około 2 – 3 cm wbijamy wykałaczkę, kroimy ostrym nożem pomiędzy wykałaczkami na 2 – 3 cm kawałki, układamy na talerzu i podajemy. Smacznego 🙂
Pysznie, często robię podobne! Wczoraj właśnie robiłam rollo z tortilli, ale w wersji wege, z domowym hummusem. 🙂
Ekstra przekąska. Z chęcią spróbuję
O z tuńczykiem nie robiłam, ale zapowiada się smacznie:)
Bardzo elegancko się prezentują. Idealna przekąska na małe przyjęcie 🙂
Od czasu do czasu też robię tylko zamiast majonezu dodaję twaróg 🙂
Wyglądają pysznie.
Jeszcze nie robiłam roladek z tuńczykiem – muszę to nadrobić.
Dość często to robię. Nie dodaję tylko cebuli, a paprykę daję grillowaną 😉
Pycha!
Bardzo fajna przekąska na różne przyjęcia okolicznościowe. To coś, co ja uwielbiam bardzo 😉
Pozdrawiam Cię z całego serca 🙂 B <3
Patryk
Lubię takie chapsy 🙂
Pięknie podana przystawka 🙂 Bez dwóch zdań oryginalne 🙂
Pozdrawiam serdecznie