ROLADKI Z TORTILLI Z TUŃCZYKIEM

przez | 24 sierpnia 2023


Przebojowe roladki z tortilli z tuńczykiem, idealne na imprezę lub gdy wpadną niespodziewani goście. Roladki z tortilli wypełnione tuńczykiem, z kiszonym ogórkiem, czerwoną cebulą, żółtym serem i czerwoną papryką. Proste i łatwe do zrobienia. Nadzienie ma bardzo fajnie zbalansowane smaki. Roladki z tortilli z tuńczykiem sprawdzą się, jako tzw. finger food. Nadzienie można przygotować wcześniej i wstawić pod przykryciem do lodówki. Bardzo serdecznie polecam 🙂
Przepis:
2 duże placki tortilli pszennej
(nadzienie)
1 puszka tuńczyka w oliwie lub w wodzie (o wadze około 180 g)
1 ogórek konserwowy lub kiszony drobno pokrojony
1/2 czerwonej cebuli drobno pokrojonej
75 g startego żółtego sera
2 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki musztardy
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w cienkie długie paski
Sól i pieprz

Tuńczyka odsączonego z połowy zalewy przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy cebulę, ser, ogórki, majonez i musztardę, mieszamy lekko ugniatając, doprawiamy solą i pieprzem. Nadzienie rozsmarowujemy na tortillach, układamy paprykę, zwijamy w roladki wzdłuż pasków papryki, co około 2 – 3 cm wbijamy wykałaczkę, kroimy ostrym nożem pomiędzy wykałaczkami na 2 – 3 cm kawałki, układamy na talerzu i podajemy. Smacznego 🙂

11 komentarzy do „ROLADKI Z TORTILLI Z TUŃCZYKIEM

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *