Pasta jajeczna z groszkiem świetnie smakuje i ładnie wygląda, podana na śniadanie doda energii od rana. Pasta jajeczna to prosty sposób na urozmaicenie kanapek. Można do niej dodać różne fajne składniki, jakie lubimy lub mamy pod ręką. Jeśli szukacie pomysłu na śniadanie lub kolację, to pasta jajeczna z groszkiem sprawdzi się idealnie. Jak każdą pastę jajeczną robi się ją szybko i łatwo, właściwie najwięcej czasu zajmuje gotowanie i obieranie jajek. Serdecznie polecam 🙂
Przepis:
3 jajka ugotowane na twardo
1 – 2 łyżki majonezu
1 łyżka kremowego serka
1 łyżeczka soku z cytryny
około 1/3 szklanki ugotowanego groszku
sól i pieprz
Groszek rozgniatamy widelcem, wcześniej odkładając łyżkę groszku do dekoracji. Obrane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach lub rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy od razu ze świeżym pieczywem lub wstawiamy do lodówki. Smacznego 🙂
Pyszności! 🙂
super odmiana dla zwykłej pasty!
uwielbiam pastę jajeczną, ale z groszkiem jeszcze nie robiłam:)
Bardzo lubię pastę jajeczną, ale takiej z groszkiem jeszcze nie jadłam. Zatem dziękuję za przepis i na pewno niebawem go wypróbuję! 🙂
Takie śniadanko mogłabym jeść codziennie 🙂
Pozdrawiam serdecznie
Nie przepadam za pastą jajeczną
Groszku nigdy nie dawałam. Z chęcią spróbuję tej pasty
Uwielbiam taką pastę!
Uwielbiam różnego rodzaju pasty jajeczne – ciekawe połączenie
Uwielbiam pasty jajeczne. Muszę wypróbować ten przepis 🙂
Ale fajny pomysł, chętnie wypróbuję ten przepis:)
Tak się składa, że mam jeszcze majonez w lodówce i chciałbym go do czegoś wykorzystać, a Ty zainspirowałaś mnie do zrobienia tej pasty, która nie tylko przepysznie wygląda, ale również jest szybka do jego przygotowania. Zapiszę sobie ten przepis do mojego przepiśnika. Z miłą chęcią podzielę się tą inspiracją na moim blogu. Dzięki serdecznie za to, że dzielisz się z nami takimi wspaniałymi przepisami kulinarnymi.
Pozdrawiam Cię serdecznie i od serducha 🙂 B <3
Patryk