KOSZYCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

przez | 23 czerwca 2023


Rewelacyjny deser z ciasta francuskiego. Chrupiące koszyczki z ciasta francuskiego wypełnione puszystą bitą śmietaną i soczystymi owocami. Pyszne i efektowne, a zrobione bez wysiłku. Koszyczki można też podać z ulubionym kremem, np. czekoladowym lub waniliowym. Koszyczki z ciasta francuskiego można też wypełnić wytrawnym nadzieniem i podać jako przekąskę lub przystawkę. Serdecznie polecam 🙂
Przepis:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko

Dodatki: bita śmietana, owoce, cukier puder

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość około 2-3 mm (jeśli jest taka potrzeba), wycinamy z niego kwadraty wielkości około 8 x 8 cm. Kwadraty umieszczamy w foremkach na muffiny, tworząc koszyczki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy około 12 – 15 minut, wyjmujemy, odstawiamy do ostygnięcia. Napełniamy bitą śmietaną i owocami, posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy listkami mięty i od razu podajemy. Smacznego 🙂

8 komentarzy do „KOSZYCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *