Rewelacyjny deser z ciasta francuskiego. Chrupiące koszyczki z ciasta francuskiego wypełnione puszystą bitą śmietaną i soczystymi owocami. Pyszne i efektowne, a zrobione bez wysiłku. Koszyczki można też podać z ulubionym kremem, np. czekoladowym lub waniliowym. Koszyczki z ciasta francuskiego można też wypełnić wytrawnym nadzieniem i podać jako przekąskę lub przystawkę. Serdecznie polecam 🙂
Przepis:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
Dodatki: bita śmietana, owoce, cukier puder
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość około 2-3 mm (jeśli jest taka potrzeba), wycinamy z niego kwadraty wielkości około 8 x 8 cm. Kwadraty umieszczamy w foremkach na muffiny, tworząc koszyczki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy około 12 – 15 minut, wyjmujemy, odstawiamy do ostygnięcia. Napełniamy bitą śmietaną i owocami, posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy listkami mięty i od razu podajemy. Smacznego 🙂
Ostatnio polubiłam, ciasto francuskie. Koniecznie spróbuję je zrobić
Oooo teraz to narobiłaś mi smaka na te pyszności!
doskonałe na lato, piękne i pyszne:)
Pomysł genialny w swojej prostocie
jakie one urocze
Zostało coś może? 🙂
Mniam! Ale pyszności 🙂
Jakie to śliczne ❤️ Jem oczami ❤️
Pozdrawiam serdecznie