Uroczy sposób podania jajek na Wielkanoc, czyli wielkanocne kurki. Bardzo proste do zrobienia, a jednocześnie efektowne. Myślę, że mogą być piękną ozdobą świątecznego stołu. Wystarczy kilka dodatków, aby wielkanocne jajka prezentowały się niebanalnie. Jajka kurki można ułożyć na liściach sałaty lub tak jak u mnie młodego szpinaku. Tradycyjny dodatek w postaci majonezu wzbogaca smak. Gorąco polecam 🙂
Przepis:
(na jedną porcję)
1 jajko ugotowane na twardo
1 duży plasterek marchewki
2 goździki
kilka listków sałaty lub szpinaku
majonez
Plasterek marchewki kroimy na pół, z brzegu jednej części wycinamy ostrym nożem kształt grzebienia, z drugiej części dzióbek. Jajko ustawiamy na zielonych listkach nacinamy u góry, w szczelinę wkładamy wycięty z marchewki grzebień, poniżej nacinamy jajko, wkładamy kawałek marchewki, jako dzióbek, po bokach wbijamy goździki, czyli oczka. Obok wyciskamy kleksy majonezu. Smacznego 🙂
Pięknie wyszły, na Wielkanocny stół jak znalazł 🙂
Jakie śliczne, podkradnę pomysł i zrobię na wielkanocny stół ❤️
Pozdrawiam serdecznie
Piękne kurki. Dzięki za inspirację! 😉
Ale śliczne kurki
Przepiękne jajeczka 🙂
Świetne są jajka i zajączek, który się przygląda ze ściereczki 🙂
Oh very cute darling
Good recipe
O kurczę! 😉 Ale cudne! Wykorzystam ten pomysł 🙂
Ale słodko wyglądają.
Wspaniałe masz pomysły, z którymi dzielisz się czytelnikami bloga 🙂 b
Wspaniałe wykonanie <3
Pozdrawiam Cię cieplutko 🙂
Patryk
jakie one urocze ;)))