OWOCE Z CZEKOLADĄ


Owoce zanurzone w płynnej czekoladzie, to taka niewinna przyjemność, która pysznie smakuje i fajnie wygląda. Nadziane na patyczki trochę przypominają lody na patyku lub lizaki. Taki deser można jeść bez wyrzutów sumienia, oczywiście nie przesadzając z ilością. Pracy niewiele, a w efekcie mamy bardzo apetyczny deser. Oczywiście można użyć owoców, jakie lubimy, u mnie to ananas, papaja, banan i jabłko. Najlepiej wykorzystać czekoladę gorzką lub deserową, próbowałam białej, ale jak dla nas jest zbyt słodka. Fajnie też posypać wierzch posiekanymi orzechami, sezamem lub kolorowymi posypkami. To nie jest dokładny przepis, raczej inspiracja, jak podać owoce w niebanalnej formie 🙂
Przepis:
owoce pokrojone w prostokąty
czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej
posiekany orzechy, sezam, suszona żurawina, wiórki kokosowe, kolorowe posypki

Owoce nabijamy na patyczki, zanurzamy w czekoladzie, posypujemy dodatkami i podajemy od razu lub przechowujemy w lodówce. Smacznego 🙂

30 odpowiedzi do “OWOCE Z CZEKOLADĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.