OWOCE Z CZEKOLADĄ

przez | 7 sierpnia 2020


Owoce zanurzone w płynnej czekoladzie, to taka niewinna przyjemność, która pysznie smakuje i fajnie wygląda. Nadziane na patyczki trochę przypominają lody na patyku lub lizaki. Taki deser można jeść bez wyrzutów sumienia, oczywiście nie przesadzając z ilością. Pracy niewiele, a w efekcie mamy bardzo apetyczny deser. Oczywiście można użyć owoców, jakie lubimy, u mnie to ananas, papaja, banan i jabłko. Najlepiej wykorzystać czekoladę gorzką lub deserową, próbowałam białej, ale jak dla nas jest zbyt słodka. Fajnie też posypać wierzch posiekanymi orzechami, sezamem lub kolorowymi posypkami. To nie jest dokładny przepis, raczej inspiracja, jak podać owoce w niebanalnej formie 🙂
Przepis:
owoce pokrojone w prostokąty
czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej
posiekany orzechy, sezam, suszona żurawina, wiórki kokosowe, kolorowe posypki

Owoce nabijamy na patyczki, zanurzamy w czekoladzie, posypujemy dodatkami i podajemy od razu lub przechowujemy w lodówce. Smacznego 🙂

30 komentarzy do „OWOCE Z CZEKOLADĄ

  1. Agnieszka

    Om jom jom…. zjadłabym. I chyba popełnię na podwieczorek. Z bialą i gorzką czekoladą:D
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy 🙂

    Odpowiedz

Skomentuj Kuchcik Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *