TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM

przez | 14 kwietnia 2020


Jak zawsze po świętach mam ochotę na coś lekkiego, chociaż muszę przyznać, że akurat w Wielkanoc wcale nie przesadziłam z jedzeniem. Taki twarożek to nie jest bardzo odkrywcze danie, ale na wiosnę bardzo go lubię. Właściwie to nie przepis, a bardziej sposób podania. Pysznie smakuje na śniadanie lub na lekką kolację. Można go podać z pieczywem, ale na plasterkach ogórka ma bardziej orzeźwiający smak. Pomimo prostych składników, fajnie wygląda i zachęca do spróbowania. Polecam serdecznie 🙂
Przepis:
250 gr sera twarogowego półtłustego
2 – 3 łyżki jogurtu greckiego
4 – 5 rzodkiewek pokrojonych w małą kostkę
pół pęczka szczypiorku drobno pokrojonego
1 duży ogórek
sól i pieprz
koperek
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt i mieszamy na gładką masę, dodajemy rzodkiewki i szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem, nakładamy na plasterki ogórka, dekorujemy koperkiem. Smacznego 🙂

34 komentarze do „TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM

  1. Myśli Potarganej

    Już czuję ten zapach ogórka i koperku! Najbardziej wiosenne danie z możliwych 🙂
    Ps. Ja też się pilnowałam w Święta, za mało ruchu mamy teraz, żeby się objadać 😉

    Odpowiedz
  2. Dorota

    U mnie dziś w lodówce poza wędlinami i żółtym serem nie znajdzie się nic innego. Nawet nie masz pojęcia, jak wielkiej ochoty nabrałam na pumpernikla z twarożkiem i rzodkiewką, po obejrzeniu zdjęć z Twojego wpisu. Jutro wybieram się na zakupy, więc z pewnością o twarogu i nowalijkach nie zapomnę:)

    Odpowiedz
  3. Zuza

    o matulu jak ja uwielbiam takie przekąskowe maluchy <3 zawsze mam problem taki, ze koniec koncow zjadam więcej niż jakbym zjadła normalne danie 😀 😀 ale co z tego, duszę można nimi nakarmić też!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *