TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM


Jak zawsze po świętach mam ochotę na coś lekkiego, chociaż muszę przyznać, że akurat w Wielkanoc wcale nie przesadziłam z jedzeniem. Taki twarożek to nie jest bardzo odkrywcze danie, ale na wiosnę bardzo go lubię. Właściwie to nie przepis, a bardziej sposób podania. Pysznie smakuje na śniadanie lub na lekką kolację. Można go podać z pieczywem, ale na plasterkach ogórka ma bardziej orzeźwiający smak. Pomimo prostych składników, fajnie wygląda i zachęca do spróbowania. Polecam serdecznie 🙂
Przepis:
250 gr sera twarogowego półtłustego
2 – 3 łyżki jogurtu greckiego
4 – 5 rzodkiewek pokrojonych w małą kostkę
pół pęczka szczypiorku drobno pokrojonego
1 duży ogórek
sól i pieprz
koperek
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt i mieszamy na gładką masę, dodajemy rzodkiewki i szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem, nakładamy na plasterki ogórka, dekorujemy koperkiem. Smacznego 🙂

34 odpowiedzi do “TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM”

  1. U mnie dziś w lodówce poza wędlinami i żółtym serem nie znajdzie się nic innego. Nawet nie masz pojęcia, jak wielkiej ochoty nabrałam na pumpernikla z twarożkiem i rzodkiewką, po obejrzeniu zdjęć z Twojego wpisu. Jutro wybieram się na zakupy, więc z pewnością o twarogu i nowalijkach nie zapomnę:)

  2. o matulu jak ja uwielbiam takie przekąskowe maluchy <3 zawsze mam problem taki, ze koniec koncow zjadam więcej niż jakbym zjadła normalne danie 😀 😀 ale co z tego, duszę można nimi nakarmić też!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.