ŁÓDECZKI Z OGÓRKA Z ŁOSOSIEM, SEREM I CZERWONĄ CEBULĄ


Dzisiaj odpoczywam od kuchni meksykańskiej. Ostatnio proponowałam sałatkę caprese w wersji z meksykańskim akcentem w postaci awokado, która świetnie pasuje na kolację lub przystawkę, a dzisiaj jeszcze jeden pomysł na lekką kolację. Proste składniki i fajny efekt, czyli łódeczki z ogórka nadziewane serem mozzarella lub feta, jeśli lubicie bardziej wyraziste smaki, wędzonym łososiem i lekko marynowaną czerwoną cebulą. Serdecznie polecam 🙂

Przepis:
(2 porcje)
1 średni ogórek
100 gr łososia wędzonego na zimno
1 kulka mozzarelli lub 100 gr sera feta
1 mała czerwona cebula
sok z połowy limonki
3 łyżki oliwy
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta ziół prowansalskich

Cebulę kroimy w małą kostkę, dodajemy sok z limonki, sól i oliwę, mieszamy i odstawiamy na 20 minut. W tym czasie przecinamy wzdłuż ogórka na pół, łyżeczką usuwamy pestki. Ser kroimy w małą kostkę, łososia w małe kawałki. Mieszamy ser z łososiem, dodajemy cebulę z marynatą, mieszamy, doprawiamy ziołami, solą i pieprzem, nakładamy do wydrążonych kawałków ogórka, skrapiamy wierzch oliwą i od razu podajemy. Smacznego 🙂

24 odpowiedzi do “ŁÓDECZKI Z OGÓRKA Z ŁOSOSIEM, SEREM I CZERWONĄ CEBULĄ”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.