ZIMOWA JAGLANKA Z PŁATKÓW JAGLANYCH

przez | 7 stycznia 2017

jagla 1
Często słyszymy, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Myślę, że szczególnie zimą warto zjeść smaczne i pożywne śniadanie. Jednak nie zawsze mamy czas długie przygotowania, szczególnie rano. U mnie świetnie sprawdzają się płatki jaglane błyskawiczne, bo gotują się tylko 3 minuty. W lecie najbardziej smakują z dużą ilością sezonowych owoców. To jest wersja zimowa z bananem, rodzynkami, płatkami migdałów, miodem i szczyptą cynamonu. Prosty sposób na śniadanie, polecam serdecznie 🙂

Przepis:
(na 1 porcję)
1 szklanka mleka
3 – 5 łyżek płatków jaglanych błyskawicznych

Dodatki: banan, płatki migdałów lub orzechy, miód, szczypta cynamonu

Do gotującego się mleka wsypujemy płatki jaglane, gotujemy na małym ogniu mieszając przez 3 minuty. Jeśli lubimy gęste, to 5 łyżek, jeśli nie, to wystarczą 3 łyżki płatków. Przelewamy do miseczki, podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

0 komentarzy do „ZIMOWA JAGLANKA Z PŁATKÓW JAGLANYCH

  1. ~Renata

    Płatki jaglane, jako, że produkowane są z prosa, posiadają wiele właściwości prozdrowotnych. Pozytywnie wpływają na układ nerwowy, wspomagając koncentrację, usuwają także zmęczenie i bezsenność. Dodatkowo dzięki błonnikowi usprawniają trawienie czy niwelują problemy z zaparciami. I na koniec mają cenne właściwości przeciwgrzybiczne i moczopędne. Myślę, że takie śniadanie to strzał w 10kę. Ja je poznałam dzięki aplikacji kcalmar. Fajnie mnie zainspirowali:) Polecam, jako źródło inspiracji i pozdrawiam!:)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *