Pasta jajeczna to prosty sposób na urozmaicenie kanapek. Fajnie smakuje, szybko się ją robi i można pokombinować z różnymi dodatkami wzbogacającymi smak. Tym razem jajka połączyłam z suszonymi pomidorami, a zamiast tradycyjnego szczypiorku dodałam listki bazylii. W efekcie pasta nabrała włoskich smaków. Pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem na śniadanie lub kolację. Jeśli posmarujemy nią plastry szynki, wyjdą apetyczne rożki, które pasują na imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi. Polecam serdecznie 🙂
Przepis:
6 jajek ugotowanych na twardo
8 suszonych pomidorów w oleju
garść listków bazylii
3 łyżki majonezu
sól i pieprz
Obrane jajka kroimy w małą kosteczkę. Odsączone pomidory kroimy w małą kostkę, listki bazylii siekamy w paseczki. Do jajek dajemy pomidory, bazylię, majonez, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki na pół godziny, podajemy z pieczywem lub zawijamy w plastry szynki. Smacznego 🙂
Dodatek suszonych pomidorów super.
Bardzo dziękuję, pozdrawiam,
M
Świetna pasta 😉
Dziękuję bardzo 🙂
M
Podoba mi się ta wersja z szynką. Na imprezki idealna 🙂
O tak, na imprezki jak najbardziej 🙂
M
Pyszności kochana 🙂 super propozycja na śniadanko 🙂
Dziękuję bardzo serdecznie 🙂
M
takiej wersji pasty jeszcze nie robiłam!
Serdecznie polecam 🙂
M
Fajny pomysł! Taka pasta świetnie smakuje z tą szyneczką 🙂
Dziękuję serdecznie 🙂
M
Taką pastę lubimy najbardziej jeść jako dodatek do parowanych warzyw, szczególnie brokuła 😀
O muszę spróbować z warzywami 🙂
Pozdrawiam,
M
bardzo fajny ten dodatek pomidorów suszonych. takiej pasty jeszcze nie robiłam. wygląda przepysznie <3
Dziękuję, daj się skusić 🙂
M
sposób podania w sam raz na imprezę 🙂
Aż mi zapachniała Twoja pasta : )