PASTA JAJECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI I BAZYLIĄ

przez | 17 listopada 2016

pasta wloska 2

Pasta jajeczna to prosty sposób na urozmaicenie kanapek. Fajnie smakuje, szybko się ją robi i można pokombinować z różnymi dodatkami wzbogacającymi smak. Tym razem jajka połączyłam z suszonymi pomidorami, a zamiast tradycyjnego szczypiorku dodałam listki bazylii. W efekcie pasta nabrała włoskich smaków. Pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem na śniadanie lub kolację. Jeśli posmarujemy nią plastry szynki, wyjdą apetyczne rożki, które pasują na imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi. Polecam serdecznie 🙂

Przepis:
6 jajek ugotowanych na twardo
8 suszonych pomidorów w oleju
garść listków bazylii
3 łyżki majonezu
sól i pieprz

Obrane jajka kroimy w małą kosteczkę. Odsączone pomidory kroimy w małą kostkę, listki bazylii siekamy w paseczki. Do jajek dajemy pomidory, bazylię, majonez, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki na pół godziny, podajemy z pieczywem lub zawijamy w plastry szynki. Smacznego 🙂

pasta wloska 1

 

0 komentarzy do „PASTA JAJECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI I BAZYLIĄ

Skomentuj makellba Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *