MUS CZEKOLADOWY (WEGAŃSKI) Z MANGO

przez | 1 marca 2016

Deser, który możemy jeść bez poczucia winy, że odłoży się tam, gdzie nie chcemy. Jedna warstwa to delikatny mus o smaku ciemnej czekolady i pięknym czekoladowym kolorze. Druga warstwa to słodkie, soczyste i bardzo słoneczne mango w postaci owocowego musu. Deser jest nie tylko smaczny, ale i bardzo zdrowy, bo przygotowany wyłącznie z naturalnych, roślinnych, nieprzetworzonych składników. Dodaje energii i poprawia humor. Polecam wszystkim, szczególnie tym, którzy dbają o linię 🙂

Przepis:
(mus czekoladowy)
1 dojrzały banan
1 dojrzałe awokado
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki syropu klonowego
3 łyżki kakao
(mus z mango)
1/2 mango
1 łyżka soku z cytryny

Dodatki: orzechy, płatki migdałów

Zaczynamy od musu czekoladowego. Obrane owoce dzielimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy miksując. Dodajemy pozostałe składniki musu miksujemy na gładką masę. Przekładamy na szklanych naczyń i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Obrane, pokrojone na kawałki mango miksujemy z sokiem z cytryny i przekładamy na warstwę czekoladową. Dekorujemy orzechami i płatkami migdałów. Smacznego 🙂

0 komentarzy do „MUS CZEKOLADOWY (WEGAŃSKI) Z MANGO

    1. makellba Autor wpisu

      Super 🙂 bardzo się cieszę 🙂
      Pozdrawiam serdecznie,
      M

      Odpowiedz
    1. makellba Autor wpisu

      Oj tak, nic dodać nic ująć 🙂
      Pozdrawiam ciepło 🙂
      M

      Odpowiedz
  1. ~Ola in the kitchen

    Nie jestem na diecie ale to nie jest przeszkoda do zjedzenia tak dobrego i zdrowego deseru 😀

    Odpowiedz
    1. makellba Autor wpisu

      To deser dla każdego, nawet jeśli się dba o linię 🙂
      Pozdrawiam serdecznie,
      M

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *