Deser, który możemy jeść bez poczucia winy, że odłoży się tam, gdzie nie chcemy. Jedna warstwa to delikatny mus o smaku ciemnej czekolady i pięknym czekoladowym kolorze. Druga warstwa to słodkie, soczyste i bardzo słoneczne mango w postaci owocowego musu. Deser jest nie tylko smaczny, ale i bardzo zdrowy, bo przygotowany wyłącznie z naturalnych, roślinnych, nieprzetworzonych składników. Dodaje energii i poprawia humor. Polecam wszystkim, szczególnie tym, którzy dbają o linię 🙂
Przepis:
(mus czekoladowy)
1 dojrzały banan
1 dojrzałe awokado
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki syropu klonowego
3 łyżki kakao
(mus z mango)
1/2 mango
1 łyżka soku z cytryny
Dodatki: orzechy, płatki migdałów
Zaczynamy od musu czekoladowego. Obrane owoce dzielimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy miksując. Dodajemy pozostałe składniki musu miksujemy na gładką masę. Przekładamy na szklanych naczyń i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Obrane, pokrojone na kawałki mango miksujemy z sokiem z cytryny i przekładamy na warstwę czekoladową. Dekorujemy orzechami i płatkami migdałów. Smacznego 🙂
Świetny deser.
Pyszny pomysł na deser:)
baaardzo mi się podoba. uwielbiam takie musy! zdrowe i przepyszne:)
Zapisuję, wygląda obłędnie.
Jejku jaki pyszny deser. Uwielbiam takie połączenie smaków 🙂
Robiłam, smaczny, gorąco polecam 😀
Super 🙂 bardzo się cieszę 🙂
Pozdrawiam serdecznie,
M
Świetnie się prezentuje i na pewno jest przepyszny 🙂 No i do tego zdrowy 🙂 Czego chcieć więcej? 😀
Oj tak, nic dodać nic ująć 🙂
Pozdrawiam ciepło 🙂
M
Nie jestem na diecie ale to nie jest przeszkoda do zjedzenia tak dobrego i zdrowego deseru 😀
To deser dla każdego, nawet jeśli się dba o linię 🙂
Pozdrawiam serdecznie,
M
Mniam, to musi być pyszny deser 🙂