Kostki soczystego arbuza z kremową pastą z fety i serka oraz wytrawne oliwki. Bardzo smaczne i efektowne połączenie. Małe co nieco, czyli finger food, idealny na letnie spotkania z przyjaciółmi lub imprezy rodzinne. Arbuz z fetą i oliwkami, to trochę nietypowe, jednocześnie eleganckie połączenie. Często do arbuza dodaje się pokruszoną lub pokrojoną fetę, ale w postaci pasty z kremowym serkiem też świetnie pasuje i ładnie się prezentuje. To rewelacyjna przystawka, która na pewno spodoba się gościom. Łatwa do zrobienia, kolorowa i efektowna. Gorąco polecam 🙂
Przepis:
1/2 średniego arbuza
100 g sera feta
1 łyżka kremowego serka (typu philadelphia)
zielone oliwki bez pestek pokrojone na połówki
Arbuza kroimy w 2 – 3 cm kostkę, delikatnie usuwamy pestki. Ser feta rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy kremowy serek, mieszamy do uzyskania konsystencji pasty, przekładamy do rękawa cukierniczego, wyciskamy na kostki arbuza, wierzch dekorujemy połówkami oliwek. Smacznego 🙂
Super pomysł na przystawkę! 🙂
Oryginalna przystawka. 🙂
Bardzo lubie takie jedzonko. Bede musiala zrobić
Ciekawe smakowe połączenie 🙂
Jaki świetny pomysł! Muszę go wypróbować. 😉
szkoda, że nie za bardzo lubię ten ser ;/
Witam serdecznie ♡
Ciekawe połącznie, nigdy takiego nie jadłam. Bardzo lubię arbuza, bardzo lubię oliwki, ale nie pomyślałabym, by jeść je razem. Świetna inspiracja, koniecznie będę musiała spróbować 🙂
Pozdrawiam cieplutko ♡
Nie wiem, czy się przełamię do arbuza ze słonym serem. Widziałam takie połączenie w Bułgarii wiele lat temu, bardzo mnie wtedy zdziwiło i do dzisiaj się nie zdecydowałam 🙂
Piękne wykonanie 🙂 b <3 Kolorowo i apetycznie.
Pozdrawiam Cię serdecznie 🙂 B <3
Patryk
fajna przekąska