Polecam serdecznie sałatkę z brokułem i jajkiem. Bardzo smaczna, prosta i efektowna sałatka z brokułem i jajkiem oraz pomidorkami koktajlowymi i prażonymi płatkami migdałów. Sałatka jest łatwa do zrobienia, kolorowa i pożywna, całość świetnie komponuje się z sosem tysiąca wysp, ale jeśli wolicie inny sos, np. czosnkowy to też będzie pysznie. Wystarczą cztery składniki i sos, aby cieszyć się świetnym smakiem sałatki. Do sałatki można użyć mrożonego brokuła, ale myślę, że świeży bardziej pasuje, najlepiej ugotowany na chrupko. Warto się skusić 🙂
Przepis:
1 średniej wielkości brokuł ugotowany (al dente)
3 jajka ugotowane na twardo, obrane, pokrojone na ćwiartki
około 15 małych pomidorków koktajlowych
2 łyżki prażonych płatków migdałów
sos tysiąca wysp (link do przepisu poniżej)
Na talerzu układamy różyczki brokuła (małe w całości, większe przekrojone), następnie kawałki jajka, w środku pomidorki, posypujemy płatkami migdałów, polewamy sosem tysiąca wysp. Smacznego 🙂
Moja mama ją uwielbiam 😀
Uwielbiam tą sałatkę 🙂
Smakowicie. Mój mąż lubi brokuły, więc może kiedyś mu zaserwuję podobną sałatkę. 🙂
Moja teścowa robi podobną. Bardzo ją lubię
bardzo ją lubię!
Chyba sobie taką przygotuję na podwieczorek 🙂
Pyszne wszystkie składniki. Taka w sam raz na kolację. 🙂
Zrobię obowiązkowo. Wszystko co najlepsze.
Uwielbiam tego typu sałatki 😉
takie sałatki jeszcze nie robiłam, ale lubię brokuła więc trzeba kiedyś zrobić:)
Ta sałatka zawsze kojarzy mi się z wiosną!
Jaka szkoda, że jej nie mogę zrobić, teści prędzej we mnie brokułem rzuci niż go zje.
Przepyszna i wspaniała sałatka 😛
Pozdrawiam,
Patryk
Muszę sobie zrobić, bo bardzo lubię brokuły ❤️
Pozdrawiam serdecznie
To sałatka dla mnie 🙂