Roladki z ogórka z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, to bardzo smaczna i zdrowa przekąska. Można je podać na kolację, przystawkę lub pyszne małe co nieco do przegryzienia. Roladki z ogórka proste i efektowne, pełne smaku, robi się je szybko i znikają też błyskawicznie, gorąco polecam 🙂
Przepis:
1 długi świeży ogórek
około 150 gr kremowego serka, np. czosnkowego lub chrzanowego
100 gr łososia wędzonego na zimno
Ogórka kroimy wzdłuż za pomocą obieraczki do jarzyn lub mandoliny w cieniutkie plasterki. Układamy na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar wody. Każdy plasterek smarujemy cienko serkiem, układamy wąskie paski łososia, zwijamy roladki, układamy zawinięciem do spodu, aby roladki się skleiły (można też spiąć wykałaczkami, które przed podaniem wyjmujemy), wkładamy na pół godziny do lodówki, przed podaniem ustawiamy pionowo, smacznego 🙂
Dziękuję za inspirację, to zdecydowanie moje smaki 🙂
Łosoś to nie moja bajka, ale przepięknie prezentuje się w tym danku:)
Ale to wygląda smakowicie! Chyba muszę wypróbować 🙂
Świetna propozycja na przekąskę 🙂
Ależ estetycznie i pięknie podana przystawka! 🙂
Mniam 🙂
Pozdrawiam serdecznie
Pięknie wygląda, zjadłabym bardzo chętnie 🙂
Oh so good recipe
Taka przekąska to świetna sprawa, bo smaczna i do tego zdrowa
Świetny pomysł na małe conieco 🙂