FRYTKI Z PARMEZANEM (PIECZONE)


Frytki, to coś co wszyscy lubią, ale nie każdy się przyznaje 🙂 Nie jem często, ale na takie domowe można sobie pozwolić od czasu do czasu. Frytki pieczone w piekarniku, smakują najlepiej, a dodatek parmezanu sprawia, że są jeszcze lepsze. Można je jeść z ulubionym sosem, albo jako dodatek do obiadu. Serdecznie polecam 🙂

Przepis:
3 bardzo duże ziemniaki
2 łyżeczki czosnku w proszku
4 łyżki oleju
40 gr parmezanu drobno startego
sól i pieprz
natka pietruszki
Obrane ziemniaki myjemy, osuszamy i kroimy najpierw na plastry o grubości 1 cm, później na słupki. Wkładamy do miski, dodajemy olej, mieszamy, dodajemy czosnek i ser, mieszamy, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tak aby były w jednej warstwie, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez 35 – 40 minut, zależy jak chcemy je zrumienić. Wyjmujemy, posypujemy solą, pieprzem i natką pietruszki, smacznego 🙂

13 Replies to “FRYTKI Z PARMEZANEM (PIECZONE)”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.