Frytki, to coś co wszyscy lubią, ale nie każdy się przyznaje 🙂 Nie jem często, ale na takie domowe można sobie pozwolić od czasu do czasu. Frytki pieczone w piekarniku, smakują najlepiej, a dodatek parmezanu sprawia, że są jeszcze lepsze. Można je jeść z ulubionym sosem, albo jako dodatek do obiadu. Serdecznie polecam 🙂
Przepis:
3 bardzo duże ziemniaki
2 łyżeczki czosnku w proszku
4 łyżki oleju
40 gr parmezanu drobno startego
sól i pieprz
natka pietruszki
Obrane ziemniaki myjemy, osuszamy i kroimy najpierw na plastry o grubości 1 cm, później na słupki. Wkładamy do miski, dodajemy olej, mieszamy, dodajemy czosnek i ser, mieszamy, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tak aby były w jednej warstwie, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez 35 – 40 minut, zależy jak chcemy je zrumienić. Wyjmujemy, posypujemy solą, pieprzem i natką pietruszki, smacznego 🙂
Mniam, uwielbiam 🙂
Pyszne:) Wyglądają bardzo smacznie 🙂
Domowe najlepsze 😉
Zgadza się 🙂
M
Kocham frytki chociaż też jadam bardzo rzadko 🙂
Mniam jak to świetnie wygląda i musi równie super smakować
😀
Gorąco polecam 🙂
M
Pyszne danie 🙂
Jak z parmezanem to biorę w ciemno!
Domowe fryteczki najlepsze 🙂
Narobiłaś mi smaku na frytki
super w takim wydaniu jeszcze nie jadłam
Warto się skusić 🙂
M