Bardzo lubię wędzone ryby, często dodaję je do sałatek, albo przygotowuję pasty kanapkowe. Pasta z wędzonego pstrąga jest lekka, delikatna i fajnie smakuje ze świeżym pieczywem lub jako farsz do jajek. Takie jajka to świetna przekąska na imprezę, święta czy weekendowe śniadanie, albo kolację. Nie wymagają dużo pracy, a efekt zawsze ładnie wygląda na stole. Proste, smakowite i eleganckie danie, na co dzień lub od święta. Serdecznie polecam 🙂
Przepis:
4 – 5 jajek ugotowanych na twardo
(pasta)
125 gr wędzonego pstrąga
125 gr kremowego twarożku
1 łyżka miękkiego masła
sok wyciśnięty z 1/2 limonki
sól i pieprz
Dodatki: sałata, szczypiorek, kawałki limonki, pomidorki koktajlowe
Obrane jajka kroimy na pół, żółtka możemy pozostawić lub dodać do pasty. Składniki pasty miksujemy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Pastę nakładamy na jajka, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, układamy na talerzu. Smacznego 🙂
od wczoraj chodzą za mną jajka faszerowane! 🙂
Trzeba zrobić, pozdrawiam 🙂
M
Moja mama lubi 🙂
To serdecznie zachęcam do spróbowania 🙂
M
Uwielbiamy takie pasty, pycha 🙂
Pomysłowa pasta, mniamm 🙂
Dziękuję bardzo 🙂
M
Mam ogromną słabość do faszerowanych jajek, a Twój przepis brzmi niezwykle smacznie 🙂
Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂
M
Bardzo lubię takie smaki 🙂
Pycha 🙂 Idealne na każdą okazję i bez okazji też ;D
Zgadza się, pozdrawiam 🙂
M
Jajka i rybka idealne połączenie 🙂
Też lubię takie smaki 🙂
M
Chętnie bym spróbowała, bardzo smacznie się zapowiada 🙂
Super, życzę smacznego 🙂
M
Bardzo smaczna propozycja Zjadłabym
To fajnie, pozdrawiam 🙂
M
O mniam, coś dla mnie, uwielbiam takie jajka
Serdecznie polecam 🙂
M
Ja nie wiem, ale takie jaja zawsze kojarzą mi się z Wielkanocą. Jak jem w innym czasie to już mi tak nie smakują…pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Na pewno pasują na Wielkanoc, ale wcześniej proponuję zrobić na próbę 🙂
M
fajnie, że jest lekka i delikatna, może spodobałaby się też dzieciakom 🙂 jajka faszerowane uwielbiam w każdej postaci 😉
Myślę, że wszystkim zasmakuje, polecam gorąco 🙂
M
Świetna propozycja. Smacznie i elegancko.
Dziękuję bardzo 🙂
M
bardzo fajny farsz
Pysznie i pożywnie! Mniam! 😀
Pycha, w sam raz dla mnie 🙂
Jajka faszerowane rybką. Już to lubię 🙂
Uwielbiam jajka jak i ryby, także powinno mi smakować 😀
Moje smaki, uwielbiam wędzonego pstrąga!
Pycha! Robię takie tylko z wędzoną makrelą 🙂