JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z WĘDZONEGO PSTRĄGA

przez | 10 września 2018


Bardzo lubię wędzone ryby, często dodaję je do sałatek, albo przygotowuję pasty kanapkowe. Pasta z wędzonego pstrąga jest lekka, delikatna i fajnie smakuje ze świeżym pieczywem lub jako farsz do jajek. Takie jajka to świetna przekąska na imprezę, święta czy weekendowe śniadanie, albo kolację. Nie wymagają dużo pracy, a efekt zawsze ładnie wygląda na stole. Proste, smakowite i eleganckie danie, na co dzień lub od święta. Serdecznie polecam 🙂

Przepis:
4 – 5 jajek ugotowanych na twardo
(pasta)
125 gr wędzonego pstrąga
125 gr kremowego twarożku
1 łyżka miękkiego masła
sok wyciśnięty z 1/2 limonki
sól i pieprz
Dodatki: sałata, szczypiorek, kawałki limonki, pomidorki koktajlowe

Obrane jajka kroimy na pół, żółtka możemy pozostawić lub dodać do pasty. Składniki pasty miksujemy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Pastę nakładamy na jajka, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, układamy na talerzu. Smacznego 🙂

33 komentarze do „JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z WĘDZONEGO PSTRĄGA

  1. Agnieszka

    Ja nie wiem, ale takie jaja zawsze kojarzą mi się z Wielkanocą. Jak jem w innym czasie to już mi tak nie smakują…pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

    Odpowiedz
    1. Magda Autor wpisu

      Na pewno pasują na Wielkanoc, ale wcześniej proponuję zrobić na próbę 🙂
      M

      Odpowiedz

Skomentuj Chocolade Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *