SAŁATKA 5 KOLORÓW

przez | 11 października 2017

salad 1 (Small)

Sałatka jest bardzo kolorowa, dlatego pomyślałam o takiej nazwie, chociaż bardziej pasowałoby sałatka “na winie”, czyli co się nawinie, to do sałatki. Szczerze mówiąc to efekt buszowania po kuchni, niż jakaś przemyślana koncepcja. Jednak rezultat jest całkiem smaczny i apetyczny. Dwa rodzaje oliwek, pomidorki koktajlowe, mini mozzarella, małe marynowane kolby kukurydzy i trochę natki pietruszki, to fajny zestaw smaków i kolorów. Całość skropiona prostym sosem i gotowe, polecam gorąco 🙂

Przepis:
1 opakowanie mini mozzarelli (125 gr)
1 słoik oliwek zielonych (150 gr)
1 słoik oliwek czarnych (150 gr)
1 opakowanie pomidorków koktajlowych (250 gr)
1 słoik marynowanych mini kolby kukurydzy (300 gr)
2 gałązki natki pietruszki

(sos)
1 łyżka octu jabłkowego
4 łyżki oliwy
szczypta soli i pieprzu
1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie)

Pomidorki, odsączone oliwki, odsączone kulki mozzarelli, odsączone i pokrojone na kawałki kolby kukurydzy mieszamy delikatnie w misce. Składniki sosu umieszczamy w słoiku, zakręcamy i energicznie mieszamy, polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy, posypujemy natką pietruszki i od razu podajemy. Smacznego 🙂

52 komentarze do „SAŁATKA 5 KOLORÓW

Skomentuj Kinga K. Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *