CIASTECZKA Z BIAŁEJ CZEKOLADY (BEZ PIECZENIA)

przez | 7 grudnia 2016

biala 005

To ciasteczka dla prawdziwych łasuchów i wielbicieli białej czekolady. Właściwie inspiracją był wpis na zaprzyjaźnionym blogu prowadzonym przez dwie miłe “Pandy” o ekspandowanych ziarnach zbóż. W efekcie powstały te proste ciasteczka bez pieczenia, słodkie od czekolady, chrupiące od ziaren i troszkę kwaskowe od suszonych żurawin. Bardzo łatwe do zrobienia, najtrudniejszy etap to czekanie 🙂 polecam serdecznie 🙂

Przepis:
2 tabliczki białej czekolady (łącznie 200 gr)
2 łyżki masła orzechowego
1 szklanka ekspandowanych ziaren zbóż bez dodatków (u mnie owies)
1 szklanka suszonej żurawiny

Białą czekoladę i masło orzechowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej delikatnie mieszając. Odstawiamy na chwilę, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy łyżką porcje masy formując ciasteczka. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godzinę. Smacznego 🙂

0 komentarzy do „CIASTECZKA Z BIAŁEJ CZEKOLADY (BEZ PIECZENIA)

  1. ~Megly

    Poezja! A tak właśnie sobie myślałam, że dawno nie jadłam białej czekolady i bym się skusiła na coś z nią 🙂 Takie ciasteczka, w dodatku domowe to idealny pomysł. Przygarniam 🙂
    Pozdrawiam 🙂

    Odpowiedz
  2. ~amanda-butikzprzepisami

    Ciasteczka z żurawiną to brzmi już bardzo świątecznie! 🙂

    Odpowiedz
  3. ~Candy Pandas

    Bardzo się cieszymy, że mogłyśmy być słodką inspiracją do stworzenia tak super wyglądających ciasteczek 😀 A jak są z masłem orzechowym to już w ogóle czad <3

    Odpowiedz

Skomentuj ~Ania - Fabryka Pomysłów Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *