Świetny sposób na jesienną chandrę. O tej porze roku dyniowe latte, to bardzo modna kawa, podawana w wielu kawiarniach. Jednak myślę, że taka domowa jest dużo zdrowsza, smaczniejsza i tańsza. Stawia na nogi, rozgrzewa, poprawia humor i pysznie smakuje. Polecam bardzo serdecznie 🙂
Przepis:
(na 1 porcję)
100 ml mocnej kawy świeżo zaparzonej
100 ml ciepłej śmietanki lub mleka kokosowego
3 łyżki purée z dyni
1 – 2 łyżki syropu klonowego lub miodu
1/2 łyżeczki przyprawy do pierników
Dodatki: bita śmietana, posypka kolorowa lub czekoladowa
Miksujemy wszystkie składniki, przelewamy do szklanki, dekorujemy i od razu podajemy. Smacznego 🙂
Nie słyszałam jeszcze o czymś takim ciekawe jak to smakuje:)
Warto spróbować, żeby się przekonać 🙂
Pozdrawiam,
M
kusi mnie od jakiegoś czasu ale jakoś się nie mogę przemóc 🙂
Dobra okazja, żeby się skusić 🙂
Pozdrawiam,
M
Świetna kawa z dynią – z pewnością wypróbuję.
Mam nadzieję, że będzie smakować 🙂
Pozdrawiam,
M
Kawy nie piję. W żadnej odsłonie. Jednak znam takich, który za dyniowym latte przepadają. Zwłaszcza tak pięknie podanym. Pozdrawiam 🙂
Dziękuję bardzo 🙂
Pozdrawiam,
M
Oj tak pysznie wygląda, że skuszę się choć kawy nie piję 🙂
Super, bardzo się cieszę 🙂
M
Wygląda baaardzo smakowicie 😀
Dziękuję, bardzo mi miło 🙂
M
Podoba mi się pomysł na taki napój! Super to wymyśliłaś 🙂
Pomysł podpatrzony w kawiarni, ale myślę, że domowa wersja lepsza 🙂
M
Pysznie wygląda, chętnie spróbuję 😉
Bardzo mi miło 🙂
Pozdrawiam,
M
Nie pijemy kawy ale jakby tak zamiast niej użyć kakao też byłoby pycha 😀
Mniam jakie pyszności, ja się wpraszam na taką kawkę 🙂
bardzo fajna propozycja
Super, bardzo mi miło 🙂
M
na jesienną chandrę idealna 🙂
Ciekawa jestem smaku 🙂