JAJKA FASZEROWANE MUSEM Z KREWETKAMI

przez | 20 marca 2016

Faszerowane jajka to świetna przekąska na imprezę, święta czy weekendowe śniadanie. Do Wielkanocy pozostał tydzień, więc coraz mniej czasu na planowanie świątecznego śniadania, podczas którego nie może oczywiście zabraknąć jajek. Święta to okazja, żeby podać coś zupełnie wyjątkowego, dlatego do jajek proponuję niebanalny farsz z krewetek. Bardzo ładnie i intrygująco będą się prezentować podczas Wielkanocnego śniadania. Krewetki otulone słodko-kwaśnym sosem, na warstwie soczystej sałaty. Całość ozdobiona szczypiorkiem. Proste, smakowite i eleganckie danie, nie tylko od święta.

Przepis:
4 – 5 jajek ugotowanych na twardo
250 gramów krewetek koktajlowych
(sos)
1 łyżka majonezu
1 łyżka keczupu
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka sosu chili słodko-pikantnego
sól i pieprz

Dodatki: sałata, szczypiorek

Jajka kroimy na pół, żółtka przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami sosu. Odkładamy tyle krewetek ile mamy połówek jajek. Resztę krewetek kroimy i mieszamy z sosem. Nadzienie nakładamy na jajka, na każdym jajku umieszczamy krewetkę. Na talerzu układamy sałatę, na niej jajka, całość posypujemy szczypiorkiem. Smacznego 🙂

0 komentarzy do „JAJKA FASZEROWANE MUSEM Z KREWETKAMI

    1. makellba Autor wpisu

      Dziękuję 🙂 farsz mniej typowy, warto spróbować 🙂
      Pozdrawiam,
      M

      Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *