MINI OMLETY Z SZUSZONYMI POMIDORAMI I SZCZYPIORKIEM

przez | 1 maja 2015

Kolejna propozycja śniadaniowa, w której jajka i foremka do muffinek odgrywają główną rolę. Poprzednio były to jajka zapiekane z boczkiem i cukinią. Tym razem troszkę lżejsze danie w wersji wegetariańskiej, ale równie smaczne i bardzo apetycznie się prezentujące. Puszyste omlety z dodatkiem suszonych pomidorów i szczypiorku, rozmiarem i kształtem naśladujące muffinki. Idealne na niespieszne śniadanie, ale oczywiście świetnie smakują o każdej porze dnia.
Przepis:
6 jajek
5 suszonych pomidorów z zalewy w oliwie
1/2 pęczka szczypiorku
3 łyżki śmietany
4 łyżki żółtego sera drobno startego
sól i pieprz

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Pomidory i szczypiorek drobno kroimy. Jajka roztrzepujemy w misce, dodajemy śmietanę i ser. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Do każdego wgłębienia w foremce silikonowej na 6 muffinek wkładamy płaską łyżkę pomidorów i szczypiorku, zalewamy masą jajeczną i ostrożnie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20 – 25 minut, aż omlety staną się lekko napuszone i zrumienione. Przekładamy na talerz i dekorujemy sałatą. Smacznego 🙂

0 komentarzy do „MINI OMLETY Z SZUSZONYMI POMIDORAMI I SZCZYPIORKIEM

    1. makellba Autor wpisu

      Dzięki bardzo za fajny komentarz, pozdrawiam serdecznie,
      M

      Odpowiedz
        1. makellba Autor wpisu

          Dzięki bardzo za miły komentarz i zaproszenie. Pozdrawiam,
          M

          Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *