Trudno uwierzyć, że ten deser powstał w 10 minut. Ekspresowy smakołyk pyszny i niezwykle elegancki. Chrupiąca beza pod jedwabistym kremem z serka mascarpone z soczystymi malinami. Bazą jest klasyczny torcik bezowy Pavlova, ale w wersji super express. Błyskawiczny sposób, żeby cieszyć się pięknym i wyszukanym smakołykiem. Na moich gościach zrobił niezapomniane wrażenie.
Przepis:
6 bez koktajlowych
250 gramów serka mascarpone
2 łyżki konfitury malinowej
1/2 szklanki malin
listki mięty do dekoracji
Serek miksujemy z konfiturą malinową. Bezy układamy na talerzu, na każdej wyciskamy przez rękaw cukierniczy krem. Na wierzchu układamy maliny. Dekorujemy listkami mięty i podajemy. Smacznego 🙂
te malinki na wierzchu,,takie kuszące 😀
Warto się skusić 🙂 Desery z malinami i truskawkami są bardzo apetyczne 🙂
Pozdrawiam,
M
Czy sama piekłaś te bezy koktajlowe.
Deser wygląda wspaniale!
Dzięki za miły komentarz, akurat do tego deseru bezy były kupione 🙂
Pozdrawiam serdecznie,
M
proste i słodkie, czegóż chcieć więcej:)
Dzięki bardzo 🙂 i jeszcze owoce 🙂
Pozdrawiam,
M
Super blog 😉 Powodzenia 😉 Będę zaglądać regularnie.
PS: Zapraszam do mnie. http://sportnapismie.blog.pl/
Dziękuję, cieszę się bardzo, że blog się spodobał 🙂 zapraszam jak najczęściej 🙂
PS: dziękuję za zaproszenie, na pewno będę zaglądać 🙂
Pozdrawiam,
M