Paleta barw i naturalna słodycz. Owocowa sałatka najlepsza jest z dojrzałych świeżych owoców. Sekretem tego przepisu jest delikatny sos jogurtowo-bananowy z odrobiną miodu. Piękne kolorowe owoce zachęcają do jedzenia. Pyszny deser pełen witamin, dodaje energii i wspaniale wygląda, aż trudno się oprzeć.
Przepis:
(na 4 porcje)
400 gramów świeżych owoców
sok z 1/2 cytryny
150 gramów jogurtu naturalnego
1 banan
1 łyżka miodu
garść orzechów włoskich
Owoce myjemy, obieramy i kroimy w dużą kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Sałatkę przekładamy do miseczek. Obieramy banana i dzielimy na kawałki. Jogurt, banana i miód miksujemy do uzyskania sosu. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy kawałkami orzechów. Po prostu pyszne 🙂
Ciekawy przepis 🙂
Dziękuję za odwiedziny.
Pozdrawiam,
M