JAJKA FASZEROWANE KREMOWĄ PASTĄ Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA

przez | 17 marca 2023


Jajka faszerowane kremową pastą z wędzonego łososia to bardzo efektowne i pyszne danie. Kluczowym składnikiem jest tutaj wędzony łosoś, a do tego kremowy serek, sok z cytryny, majonez i odrobina chrzanu. Dzięki temu całość jest bardzo smaczna, świetnie pasuje do jajek. Jajka faszerowane kremową pastą z wędzonego łososia to idealne danie na Wielkanocne śniadanie. Ilość chrzanu zależy od gustu, można dodać mniej lub więcej. Zamiast wędzonego łososia do pasty nadaje się także pieczony lub grillowany, chociaż według mnie wędzony jest bardzo wyrazisty w smaku. Danie można je udekorować natką pietruszki lub koperkiem. Gorąco polecam 🙂
Przepis:
125 g łososia wędzonego na ciepło
75 g serka śmietankowego (typu philadelphia)
łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka majonezu
1/2 łyżeczki tartego chrzanu (ze słoika)
sól i pieprz

Jajka ugotowane na twardo

Łososia rozdrabniamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki, blendujemy na gładką pastę. Pastę nakładamy na obrane połówki jajek łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego, dekorujemy natką lub koperkiem, smacznego 🙂

15 komentarzy do „JAJKA FASZEROWANE KREMOWĄ PASTĄ Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *