PASTA KANAPKOWA Z KURCZAKA I FETY

przez | 1 lutego 2022


Dzisiaj zapraszam na smaczną pastę kanapkową z kurczaka i fety. Przyznam się szczerze, że to też idealny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa kurczaka z rosołu. Pasta kanapkowa z kurczaka i fety zawiera także cebulę, czosnek, oliwę, trochę majonezu, keczupu, koncentrat pomidorowy, sok z cytryny i przyprawy. Pasta kanapkowa z kurczaka i fety jest prosta do przygotowania, ma wyrazisty smak i pysznie smakuje ze świeżym pieczywem, gorąco polecam na śniadanie lub kolację 🙂
Przepis:
150 gr mięsa z ugotowanego kurczaka drobno pokrojonego
60 gr sera feta w kawałkach
1/2 małej cebuli drobno pokrojonej
2 łyżki majonezu
2 łyżki pikantnego keczupu
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
sól i pieprz
natka pietruszki do posypania

Wszystkie składniki miksujemy blenderem lub malakserem na jednolitą masę, przykrywamy, wstawiamy na pół godziny do lodówki i podajemy z pieczywem, posypujemy natką pietruszki, smacznego 🙂

10 komentarzy do „PASTA KANAPKOWA Z KURCZAKA I FETY

  1. dżemdżus

    Bardzo fajny pomysł. Z pewnością wykorzystam. Czasem nie wiem co zrobić z gotowanym rosołowym kurczakiem. Pomysł jak znalazł. 🙂

    Odpowiedz
  2. Monika

    Często robię pastę z mięsa z rosołu, ale fety jeszcze nie dodawałam. Pysznie zapowiada się w takiej wersji:)

    Odpowiedz

Skomentuj Iwetta Żelaznowska Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *