JOGURT Z OWOCAMI I EKSPANDOWANYMI ZIARNAMI ZBÓŻ

przez | 15 maja 2017

ricotta
Nareszcie mamy ładną pogodę. W słoneczne i ciepłe dni na śniadanie lubię coś lekkiego, kolorowego i prostego. Taki właśnie jest gęsty jogurt grecki z odrobiną miodu i dodatkiem soczystych, dojrzałych owoców, w mojej wersji mango i maliny. Możemy go jeszcze urozmaicić czymś chrupiącym, najczęściej orzechami, ale tym razem zastąpiłam je ekspandowanym ziarnami owsa. To bardzo smaczne, kolorowe i lekkie śniadanie, może też zastąpić deser. Serdecznie polecam 🙂
Przepis:
(2 porcje)
1 duży jogurt grecki (330 ml)
2 łyżki miodu
1 mango pokrojone w kostkę
125 gr malin
4 łyżki ekspandowanych ziaren zbóż

Jogurt mieszamy z miodem, w szklanych naczyniach układamy warstwowo ziarna zbóż, następnie jogurt, mango, jogurt i maliny. Podajemy od razu. Smacznego 🙂

28 komentarzy do „JOGURT Z OWOCAMI I EKSPANDOWANYMI ZIARNAMI ZBÓŻ

    1. makellba Autor wpisu

      Też przepadam za mango i często dodaję do deserów lub śniadań 🙂
      Pozdrawiam,
      M

      Odpowiedz
  1. ~Marcepanowy Kącik

    Pysznie wygląda. Chętnie zjadła bym taki pucharek -:)

    Odpowiedz
    1. makellba Autor wpisu

      Super, też bardzo lubię, szczególnie ciepłą wiosną i latem 🙂
      Pozdrawiam,
      M

      Odpowiedz
    1. makellba Autor wpisu

      Oczywiście, im więcej owoców, tym smaczniej 🙂
      Pozdrawiam,
      M

      Odpowiedz
  2. ~Megly

    Bardzo lubię jogurty na wszelkie sposoby.
    Ten przepis bardzo mi się podoba. Z chęcią bym zjadła.
    Zdrowo i smacznie.
    Pozdrawiam 🙂

    Odpowiedz

Skomentuj ~Marzena Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *