Na przekór nadchodzącej zimie, wyjątkowa przekąska, delikatna i kolorowa. Kremowe awokado, soczysty pomidor i jędrne owoce morza. Piękne kontrastujące ze sobą kolory lata na talerzu: czerwień, seledyn i soczysta zieleń. Danie proste i eleganckie 🙂
Przepis:
(2 porcje)
1 dojrzałe awokado
1 mały pomidor
6 – 8 krewetek, małż lub innych owoców morza (gotowanych i obranych)
2 łyżeczki octu winnego
2 łyżeczki oliwy
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz
natka pietruszki do dekoracji
Pomidora kroimy w małą kosteczkę. Wkładamy do miseczki, dodajemy ocet, oliwę, pieprz i sól. Dokładamy owoce morza i delikatnie mieszamy. Awokado kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Do wgłębienia po pestce nakładamy nadzienie i posypujemy natką pietruszki. Smacznego 🙂
Przepyszna przekąska! 🙂