CHRUPIĄCE CIASTECZKA CZEKOLADOWE (BEZ PIECZENIA)

przez | 17 stycznia 2017

ciacho 1

Proste i bardzo czekoladowe ciasteczka bez pieczenia. Kryją w sobie chrupiący środek z ekspandowanych ziaren zbóż i słodkie rodzynki. Wcześniej przygotowałam podobne ciasteczka z białej czekolady, a teraz w wersji z gorzkiej czekolady. Świetnie smakują, gdy mamy ochotę na coś słodkiego i zdrowego. Polecam serdecznie 🙂
Przepis:
2 tabliczki gorzkiej czekolady (łącznie 200 gr)
2 łyżki masła orzechowego
1 szklanka ekspandowanych ziaren zbóż bez dodatków (u mnie owies)
1 szklanka rodzynek

Czekoladę i masło orzechowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej delikatnie mieszając. Odstawiamy na chwilę, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy łyżką porcje masy formując ciasteczka. Wierzch możemy posypać wiórkami kokosowymi lub zostawić bez posypki. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego 🙂

0 komentarzy do „CHRUPIĄCE CIASTECZKA CZEKOLADOWE (BEZ PIECZENIA)

  1. ~Megly

    Co za wspaniałe ciasteczka. Na takie to mam ochotę! Doskonałe 🙂 muszę przetestować przepis u siebie.
    Pozdrawiam!

    Odpowiedz
  2. ~KuchniaOdDwojga

    Ale to musi być przepyszne! Zrobię w niedzielę, tylko jak długo mogą poleżeć? Bo zrobiłabym od razu więcej, zeby zabierać ze sobą do kawy, zamiast ciastek ze sklepu 🙂

    Odpowiedz

Skomentuj makellba Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *