Niedługo tłusty czwartek, podobno w ten dzień pączki nie tuczą, ale nie do końca w to wierzę. Ostatnio dogadzałam sobie racuchami z jabłkiem i churros, więc pomyślałam, że aby tradycji stało się zadość na tłusty czwartek przygotuję pączki, ale nie smażone a pieczone. Pieczone pączki nie smakują identycznie, jak klasyczne, ale są bardzo lekkie, puszyste i pięknie pachną drożdżowym ciastem. Do pączków użyłam ciasta na brioszki, które leżakuje przez noc w lodówce, dzięki temu rano mamy upieczone świeże, pyszne pączki. Pączki można polukrować, aby bardziej przypominały tradycyjne pączki, ale ja nie lubię lukru, dlatego moje pączki wzbogacam czekoladą. Pieczone pączki to pyszna alternatywa dla pączków smażonych, gorąco polecam :)
Skopiuj adres i wklej go w swoim WordPressie, aby osadzić
Skopiuj i wklej ten kod na swoją witrynę, aby osadzić element