PASTA JAJECZNA Z SEREM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM

przez | 16 kwietnia 2021


Pasta jajeczna to klasyka wśród past kanapkowych. Można do niej dodać różne fajne składniki, jakie lubimy lub mamy pod ręką. Dzisiaj zapraszam na pastę jajeczną z serem i wędzonym łososiem. Pasta jajeczna z serem i łososiem, to fajny pomysł na śniadanie, dobrze smakuje i dodaje energii od rana. Jak każdą pastę jajeczną robi się ją szybko i łatwo, właściwie najwięcej czasu zajmuje gotowanie i obieranie jajek. Serdecznie polecam 🙂
Przepis:
4 jajka ugotowane na twardo
50 gr sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach
100 gr łososia wędzonego na zimno pokrojonego w małe kawałki
2 łyżki posiekanego koperku lub natki pietruszki
(sos)
3 łyżki majonezu
1 łyżka pikantnego keczupu
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz

Jajka kroimy w małą kostkę, dodajemy pozostałe składniki. Dodajemy sos, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy od razu ze świeżym pieczywem lub wstawiamy do lodówki. Smacznego 🙂

24 komentarze do „PASTA JAJECZNA Z SEREM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM

  1. AkinajkaArt

    Aż ślinka cieknie Uwielbiam takie pasty. Ser, łosoś i jajko, pycha. Wszystkie te składniki jak najbardziej pasują i przeplatają się smakowo nawzajem. Pozdrawiam

    Odpowiedz

Skomentuj Magda Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *