KOLOROWE JAJKA FASZEROWANE

przez | 24 marca 2019


Do świąt Wielkanocnych coraz bliżej. Jednym z dań, które zawsze pojawiają się na świątecznym śniadaniu są jajka faszerowane. Staram się, żeby co roku czymś zaskoczyć moich gości, w tym roku będą to jajka barwione sokiem z buraków z farszem chrzanowym. Mam nadzieję, że staną się piękną i smaczną ozdobą świątecznego stołu. Przepis jest bardzo prosty, a efekt niezwykle ciekawy. Łatwy sposób, aby zrobić wrażanie. Gorąco polecam 🙂

Przepis:
4 jajka ugotowane na twardo
300 – 400 ml soku z buraków
125 g kremowego serka np. philadelphia
2 -3 łyżeczki tartego chrzanu ze słoika
sól i pieprz

Dodatki: koperek, szczypiorek

Jajka obieramy, wkładamy do miski, zalewamy sokiem z buraków, odstawiamy na noc do lodówki. Jajka wyjmujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodajemy serek, chrzan, miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem, nakładamy farsz do wgłębienia po żółtkach, układamy na talerzu posypanym koperkiem. Wierzch jajek posypujemy koperkiem i podajemy. Smacznego 🙂

34 komentarze do „KOLOROWE JAJKA FASZEROWANE

  1. Agnieszka

    A więc tak to się robi… koniecznie muszę spróbować- efekt na stole rewelacyjny!
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy 🙂
    p.s. a gdyby tak zamoczyć w wodzie z kurkumą to będą pomarańczowe? jak myślisz?
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy 🙂

    Odpowiedz
    1. Magda Autor wpisu

      Nie próbowałam z kurkumą, ale może się udać, pozdrawiam 🙂
      M

      Odpowiedz

Skomentuj Pełnia Smaków Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *