TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM


Taki twarożek to nic specjalnie odkrywczego. Właściwie to nie przepis, a bardziej sposób podania. Pysznie smakuje szczególnie na wiosnę, na śniadanie lub na lekką kolację. Idealnie pasuje do świeżego pieczywa. Pomimo prostych składników, fajnie wygląda i zachęca do spróbowania. Polecam serdecznie 🙂

Przepis:
250 gr sera twarogowego półtłustego
2 łyżki jogurtu greckiego
4 – 5 rzodkiewek
1/2 ogórka
sól i pieprz
koperek

Jedną rzodkiewkę nacinamy na krzyż, resztę kroimy w plasterki, ogórka kroimy wzdłuż w długie wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw, zwijamy w rulon. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt i mieszamy na gładką masę, doprawiamy solą pieprzem, przekładamy na talerz, na wierzchu układamy rzodkiewki, po bokach rulony z ogórka, dekorujemy koperkiem i od razu podajemy. Smacznego 🙂

27 odpowiedzi do “TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.