ZIMOWE MANGO LASSI

przez | 15 lutego 2018

Mango lassi to cudowny koktajl przygotowywany z mango, jogurtu i lodowatej wody. Idealny na upalny dzień – znakomicie chłodzi i orzeźwia. Uwielbiam mango, więc taki koktajl bardzo lubię też w zimie, ale w wersji na ciepło, z gorącym mleczkiem kokosowym, miodem, imbirem, cynamonem i kardamonem. Świetnie smakuje, rozgrzewa i ma taki piękny kolor, warto się skusić 🙂

Przepis:
(na 1 koktajl)
1 dojrzałe mango
3/4 szklanki podgrzanego mleczka kokosowego
1 łyżeczka płynnego miodu
duża szczypta imbiru
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta kardamonu (opcjonalnie)

Miąższ mango miksujemy z miodem, imbirem, cynamonem i kardamonem, dolewamy gorące mleczko kokosowe, przez chwilę miksujemy, żeby połączyć składniki i od razu podajemy. Oczywiście ilość przypraw to trochę indywidualna kwestia, może być ich więcej lub mniej, jak kto lubi. Smacznego 🙂

46 komentarzy do „ZIMOWE MANGO LASSI

  1. Ania_S

    Jadłam tylko wersję zimową tego przysmaku, ale taka na ciepło chyba jeszcze bardziej mnie zachęca 🙂

    Odpowiedz
      1. Candy Pandas

        Skusiłyśmy się! 😀 Jest pycha 😀 Akurat mamy w mieszkaniu nalot choróbska także taki ciepły napój dobrze nas rozgrzał 🙂

        Odpowiedz

Skomentuj Magda Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *