IMBIROWE KOTLECIKI Z ŁOSOSIA

przez | 22 stycznia 2018

Kotleciki to fajna alternatywa dla pieczonej ryby, robi się je łatwo i szybko. Łosoś jest bardzo smaczny i na tyle kleisty, że nie trzeba dodawać jajka, ani bułki tartej do kotletów, wystarczą tylko przyprawy. W tym przypadku, to przede wszystkim imbir, który fajnie podkręca smak, a kolendra dodaje koloru. Smażone na niewielkiej ilości oleju, są pyszne i zdrowe. Gorąco polecam 🙂
Przepis:
500 gr filetu z łososia bez skóry
3 cm imbiru
2 – 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
sól i pieprz
1 łyżeczka oleju

Łososia drobno siekamy nożem, dodajemy starty drobno korzeń imbiru, kolendrę, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie, formujemy 5 kotletów. Rozgrzaną patelnię teflonową smarujemy łyżeczką oleju, układamy kotlety i smażymy po około 2 minuty z każdej strony. Smacznego 🙂

31 komentarzy do „IMBIROWE KOTLECIKI Z ŁOSOSIA

  1. Ewa

    Kolejny szybki, prosty i rewelacyjny przepis. Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb. Chętnie skosztowałabym takiego kotlecika:)

    Odpowiedz
    1. Magda Autor wpisu

      Nie próbowałam z innej ryby, obawiam się, że mogą się rozpadać 🙂
      M

      Odpowiedz

Skomentuj Iwona Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *