IMBIROWE KOTLECIKI Z ŁOSOSIA

Kotleciki to fajna alternatywa dla pieczonej ryby, robi się je łatwo i szybko. Łosoś jest bardzo smaczny i na tyle kleisty, że nie trzeba dodawać jajka, ani bułki tartej do kotletów, wystarczą tylko przyprawy. W tym przypadku, to przede wszystkim imbir, który fajnie podkręca smak, a kolendra dodaje koloru. Smażone na niewielkiej ilości oleju, są pyszne i zdrowe. Gorąco polecam 🙂
Przepis:
500 gr filetu z łososia bez skóry
3 cm imbiru
2 – 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
sól i pieprz
1 łyżeczka oleju

Łososia drobno siekamy nożem, dodajemy starty drobno korzeń imbiru, kolendrę, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie, formujemy 5 kotletów. Rozgrzaną patelnię teflonową smarujemy łyżeczką oleju, układamy kotlety i smażymy po około 2 minuty z każdej strony. Smacznego 🙂

31 odpowiedzi do “IMBIROWE KOTLECIKI Z ŁOSOSIA”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.