JAJKA FASZEROWANE MUSEM Z KREWETKAMI

Faszerowane jajka to świetna przekąska na imprezę, święta czy weekendowe śniadanie. Do Wielkanocy pozostał tydzień, więc coraz mniej czasu na planowanie świątecznego śniadania, podczas którego nie może oczywiście zabraknąć jajek. Święta to okazja, żeby podać coś zupełnie wyjątkowego, dlatego do jajek proponuję niebanalny farsz z krewetek. Bardzo ładnie i intrygująco będą się prezentować podczas Wielkanocnego śniadania. Krewetki otulone słodko-kwaśnym sosem, na warstwie soczystej sałaty. Całość ozdobiona szczypiorkiem. Proste, smakowite i eleganckie danie, nie tylko od święta.

Przepis:
4 – 5 jajek ugotowanych na twardo
250 gramów krewetek koktajlowych
(sos)
1 łyżka majonezu
1 łyżka keczupu
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka sosu chili słodko-pikantnego
sól i pieprz

Dodatki: sałata, szczypiorek

Jajka kroimy na pół, żółtka przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami sosu. Odkładamy tyle krewetek ile mamy połówek jajek. Resztę krewetek kroimy i mieszamy z sosem. Nadzienie nakładamy na jajka, na każdym jajku umieszczamy krewetkę. Na talerzu układamy sałatę, na niej jajka, całość posypujemy szczypiorkiem. Smacznego 🙂

0 odpowiedzi do “JAJKA FASZEROWANE MUSEM Z KREWETKAMI”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.